ПОЧЕТНА

Меѓународен ден против насилство врз жените и девојчињата

Денес е меѓународен ден против насилство врз жените и девојчињата и почеток на кампањата 16 Дена активизам против насилство врз жените и девојчињата #16days
Овогодинешната кампања се одвива под мотото #ставиточка 
Што вие правите да ставите точка на насилството врз жените и девојчињата? #orangetheworld #обојтегосветотвопортокалово