Мапирањето на услугите за жени и девојки изложени на насилство врз жени и семејно насилство во Северна Македонија, чиј продукт е овој извештај, се реализираше како дел од активностите на ЕХО Штип во 2023 година, во рамки на проектот „Сите заедно да изградиме заедници без родово базирано насилство“, реализиран со финансиска поддршка од шведската фондација Kvinna till Kvinna.

За превземање во PDF формат кликнете овде Извештај од мапирање на даватели на услуги за жени и девојки изложени на насилство

 

Pin It